Zoek jij een actieve en uitdagende jongerenstage?

Wat is Cross Your Borders?

Stichting Cross Your Borders is een dynamische jongerenorganisatie die meerdaagse, interactieve onderwijsprojecten over mondiale vraagstukken organiseert op meer dan 250 middelbare scholen in heel Nederland. We bieden vier projecten aan: Cross Your Borders (havo/vwo), Globaland (vmbo), Breaking News (mbo/havo/vwo) en Company FunFair (vmbo/havo/vwo). Ons doel is om leerlingen bewust te maken van mondiale onrechtvaardigheid en ze enthousiast te maken om hiertegen in actie te komen.

Stagetaken universitair student

Cross Your Borders reist langs scholen in heel Nederland. Op elke school nemen wij het lesprogramma enkele dagen over. Alsm stagiair(e) maak je deel uit van een enthousiast team dat projecten op school uitvoert en de leerlingen begeleidt. Daarnaast ben je een volwaardig teamlid binnen onze professionele organisatie.

Je taken bestaan onder andere uit:

• Voorlichting geven aan jongeren over mondiale problemen en ontwikkelingsvraagstukken. Ook het aandeel van Nederland staat hierin centraal.
  • Aansturen, coachen, adviseren, motiveren en begeleiden van leerlingen en studenten.
  • Coachen en begeleiden van (nieuwe) mede-stagiaires.
  • De mogelijkheid tot het assisteren van de projectcoördinator en eventueel het coördineren van een eigen onderwijsproject.
  • Ontwikkelen en uitvoeren van educatieve opdrachten, (culturele) workshops en trainingen.
  • Het werken binnen één van de teams op ons kantoor in Nijmegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werven van nieuwe vrijwilligers en stagiaires, het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal, binnen het inhoudsteam werken aan de inhoudelijke invulling van de onderwijsprojecten en het ontwikkelen en uitvoeren van mediacampagnes.
  • De mogelijkheid om een onderzoek te doen of te werken aan een stageopdracht op academisch niveau.

Waarom is de stage interessant?

Bij Cross Your Borders sta je niet aan de zijlijn want je bent een belangrijk onderdeel van een gezellig en jong team. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid om in overleg je eigen taken te bepalen. Zo doe je relevante werkervaring op en kun je werken aan verschillende leerdoelen en competenties.

• Je krijgt de kans je theoretische kennis te gebruiken om jongeren meer te leren over ontwikkelingsvraagstukken. Je leert complexe informatie zó te vertalen dat leerlingen op allerlei niveaus het begrijpen.
  • Er is veel diversiteit in de werkzaamheden. Zo werk je de ene dag op kantoor aan het verbeteren van onderwijsmateriaal en geef je de andere dag les op een vmbo- school in een dorp, voer je discussies met vwo- leerlingen uit de stad of begeleid je nieuwe vrijwilligers op project.
  • Je werkt binnen een professionele organisatie waar weinig hiërarchie is en waar je samenwerkt met leeftijdsgenoten uit verschillende disciplines. Hierdoor hangt er niet alleen een informele sfeer maar is er ook ruimte om ideeën uit te wisselen.
  • Het is ontzettend leerzaam. Zowel tijdens de projecten als op kantoor krijg je veel feedback en begeleiding. Omdat je veel voor de klas staat, leer je voor groepen spreken en bied je individuele begeleiding aan leerlingen. Ook krijg je veel verantwoordelijkheden en leer je hoe je samenwerkt en communiceert met diverse doelgroepen en professionals.

Stageperiode

Minimaal 1 dag per week gedurende een periode van minimaal 3 maanden. De stage kan op elk moment van het jaar starten en de stageduur kan in overleg worden bepaald.

Wat vragen wij van jou?

We zoeken enthousiaste en initiatiefrijke stagiaires met een flexibele instelling. We werken immers door heel Nederland, waardoor je vroeg op moet en wat later thuis bent. Je moet het leuk vinden om met jongeren te werken en hen voor te lichten over de maatschappij en de wereld. Voorkennis over de thema’s en onderwerpen is niet vereist.

WIL JE MEER WETEN?

Neem dan snel contact op via stages@crossyourborders.nl of 06-43776363.
Check ook: www.crossyourborders.nl.

Cross Your Borders