Vacature projectcoördinator Academie van de Stad Utrecht

Voor de versterking van ons team zijn we zo snel mogelijk op zoek naar een enthousiaste, ondernemende projectcoördinator Utrecht.

Academie van de Stad is een innovatieve, sociale ondernemer die staat voor leefbare steden met actieve, betrokken bewoners. Door het creëren van effectieve verbindingen met stedelijke partijen en onderwijs, geeft Academie van de Stad studenten een sleutelrol in de ontwikkeling van de stad. Zo ontwikkelen studenten van vandaag zich tot de grootstedelijke burger en professional van morgen.

Sinds 2008 heeft Academie van de Stad 902 projecten tot stand gebracht waarbij 9456 studenten zich meer dan 1,6 miljoen uur actief hebben ingezet voor de maatschappelijke ontwikkeling van Amsterdam, Utrecht en Almere.

Je komt te werken in een team van talentvolle jonge professionals die zich meer dan gemiddeld inzetten om de stedelijke samenleving een positieve impuls te geven. Hierbij hechten wij ook veel waarde aan de ontwikkeling van ons team, ons succes maar ook de persoonlijke ontwikkeling. Omdat wij een snel groeiende en lerende organisatie zijn, besteden wij aan deze laatste aspecten veel tijd.

Voor versterking van ons team zijn wij zo snel mogelijk op zoek naar een:

Ondernemende projectcoördinator Utrecht

Fulltime

Functie
Als projectcoördinator ben je de schakel tussen alle partijen binnen studentprojecten. Je krijgt een aantal studentprojecten in Utrecht (en Amersfoort) onder je hoede. Bij de onderwijsprojecten ben je verantwoordelijk voor het samenwerkingsproces tussen de stedelijke opdrachtgevers en opleidingen. Je stuurt op het behalen van opleidingseisen door de studenten en stimuleert dat de beoogde projectresultaten worden bereikt. Je stemt daarvoor regelmatig af met de studenten en docenten van opleidingen en opdrachtgevers. Daarnaast ben je in staat assertief en daadkrachtig te reageren als dat nodig is. Ook organiseer en leid je bijeenkomsten waarin deze partijen met elkaar afstemmen en waarbij studenten hun resultaten presenteren. Naast de onderwijsprojecten werkt Academie van de Stad met verschillende projectformules, zoals de Springlevende Wijk waarbij studenten in een wijk wonen waarvoor ze zich inzetten. In de opzet, organisatie en begeleiding daarvan krijg je tevens een rol. Ook voer je gesprekken met potentiële nieuwe partners en richt je je op de uitbouw van onze organisatie, ons relatienetwerk en projecten in Utrecht. Je onderhoudt de bestaande contacten met de woningcorporaties, gemeenten, hogescholen, universiteiten en buurtorganisaties.

Profiel
Allereerst ben je een ondernemende, positieve en sociale persoonlijkheid. Je kent Utrecht goed en woont er. Je hebt je bachelor- of masterstudie met beter dan gemiddelde resultaten voltooid. Je hebt maximaal enkele jaren werkervaring. Verder blijkt uit je levensloop dat je maatschappelijk betrokken bent, mensen kunt verbinden en stevig in je schoenen staat.

Voor de functie is het noodzakelijk dat je goed communiceert (mondeling en schriftelijk), representatief bent, een boodschap kunt brengen en in staat bent om belangen van verschillende partijen in te schatten en daar adequaat mee om te gaan. Dit is een vacature voor jongeren van 18 – 27 jaar in het kader van de “Aanpak Jeugdwerkloosheid”. Academie van de Stad voert een actief beleid met betrekking tot culturele diversiteit en verwelkomt daarom ook graag sollicitaties van mensen die nu in de organisatie ondervertegenwoordigd zijn.

Spreekt de functie en onze organisatie je aan?
En wil je onderdeel uitmaken van ons team? Stuur dan uiterlijk 14 juni 2017 je motivatie en CV naar Siem Jans, siem@academievandestad.nl. Vragen over de vacature en de organisatie kun je ook stellen via siem@academievandestad.nl of 06 2110 3165.

Academie van de Stad
14/06/2017