Stage: studentcoördinator KersVers Advies (voor zelfbeheerinitiatieven)

Academie van de Stad is een ideële stichting die maatschappelijke projecten opzet met studenten van het hoger onderwijs. Dit doen wij voor partners in de stad, zoals de gemeente en de woningcorporaties. Zo kun jij als student alvast een mooie praktijkervaring opdoen en bijdragen aan de ontwikkeling van Utrecht. Aan de andere kant is de opdrachtgever geholpen met jouw creatieve kijk op een actueel vraagstuk!

Voor de gemeente Utrecht zet Academie van de Stad het stageproject KersVers Advies op ter ondersteuning van initiatieven in zelfbeheer. Dit zijn bijvoorbeeld buurthuizen, jongerencentra, speeltuinen en kinderboerderijen. Deze initiatieven worden gerund door vrijwilligers, waardoor extra ondersteuning en advies vaak nodig is. Vraagstukken die spelen gaan over het betrekken van vrijwilligers, het maken van een communicatieplannetje of het werven van fondsen.

Als studentcoördinator geef je leiding aan een team jongerejaars dat zich inzet voor de professionalisering van deze Utrechtse initiatieven in zelfbeheer. Jij bent verantwoordelijk voor coaching, coördinatie en hebt daarbij de kans je eigen (afstudeer)onderzoek uit te voeren en KersVers Advies door te ontwikkelen. Dit doe je 3 a 4 dagen per week voor de periode van september 2017 t/m juni 2018.

Wij zijn op zoek naar een student die:

• Een positief denker, een probleemoplosser is;
  • Initiatief neemt en lef heeft; leergierig is, met een onderzoekende houding;
  • Beschikt over goede sociale vaardigheden;
  • Verantwoordelijk is en een team kan aansturen;
  • Professioneel met onze partners samenwerkt;
  • Geïnteresseerd is in maatschappelijke thema’s.

Taken:

• Als aanspreekpunt verbind je alle partijen
  • Je matcht de vraagstukken aan de studentadviseurs
  • Je coacht en begeleidt de tweedejaars studenten, ontwikkelt en geeft trainingen
  • Je bent projectmanager en evalueert en bewaakt de kwaliteit
  • Je voert mogelijk je eigen afstudeeronderzoek uit

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek die je klaarstoomt voor een volgende stap? Meld je dan snel aan, er zijn maar twee plekken beschikbaar. Aanmeldingen worden behandeld op de volgorde waarop ze binnenkomen. Stuur je motivatie (max. 1 A4) en CV naar Academie van de Stad t.a.v. Lizanne Visser, lizanne@academievandestad.nl. Heb je vragen? Bel dan 06 2110 3244.

Academie van de Stad
30/06/2017