Stage Communicatie bij een ondernemende non-profit

Heb jij altijd al willen werken bij een non-profit organisatie en wil je praktijkervaring opdoen op het gebied van online en offline communicatie? Wij zijn doorlopend op zoek naar een stagiair(e) Communicatie. Het exacte startmoment en de duur van de stageperiode kunnen in overleg worden bepaald. Standplaats is Bilthoven.

Helen Dowling Instituut

Het Helen Dowling Instituut (HDI) helpt mensen met kanker en hun naasten de ziekte kanker emotioneel te verwerken. Jaarlijks bieden we aan ruim 1.900 mensen psychologische zorg. Daarnaast verrichten we toegepast wetenschappelijk onderzoek en verzorgen we scholing aan professionals werkzaam binnen de oncologie. Meer informatie op www.hdi.nl.

De afdeling en jouw rol

Je werkt in een klein team en bent betrokken bij uiteenlopende projecten en evenementen. Als stagiair(e) werk je veel samen met de communicatieadviseur en de medewerker communicatie & fondsenwerving. Je krijgt de kans om ervaring op te doen op het terrein van communicatie, online marketing en fondsenwerving. Het is ook mogelijk om je stage in combinatie met een stage opdracht of afstudeeronderzoek te doen.

Jouw taken en verantwoordelijkheden

• Je helpt bij het vergroten van de naamsbekendheid van het Helen Dowling Instituut.
  • Je zorgt ervoor dat onze website up-to-date blijft en dat er gewerkt wordt aan een sterk online netwerk (Facebook, Twitter, LinkedIn etc.).
  • Je analyseert websitebezoek en zet campagnes op met Google Analytics en AdWords.
  • Je schrijft teksten voor verschillende doeleinden.
  • Je stelt nieuwsbrieven op met het programma Mailchimp.
  • Je helpt bij de benadering van de pers en schrijft persberichten.

Jouw profiel

• Communicatief vaardige hbo- of wo-student.
  • Proactief en steekt graag de handen uit de mouwen.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift.
  • 3-5 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden.
  • Leergierig en werkt graag samen.
  • Bij voorkeur enige kennis van SEO en SEA, maar dit is niet vereist.

Wij bieden

• Een leerzame en veelzijdige stage op de afdeling Communicatie & Fondsenwerving van een goed doel.
  • Startdatum in overleg.
  • Een stagevergoeding van € 300,- per maand o.b.v. 36 uur per week.
  • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s die je helpen waar nodig.
  • Een dynamische leeromgeving waar je de vrijheid hebt voor het nemen van initiatieven.

Spreekt onze vacature jou aan? Solliciteer nu naar deze unieke stageplaats bij het Helen Dowling Instituut. Stuur jouw cv en motivatiebrief naar communicatie@hdi.nl t.a.v. Karlijn Bouts o.v.v. ‘Stage Communicatie’. Als je meer informatie wilt of nog vragen hebt kun je bellen naar 030 – 252 50 43.

Helen Dowling Instituut
31/08/2017