Logo Universiteit Utrecht

Vacatures FSW

Vrijwilligerswerk

Persoonlijke begeleiding en activiteiten

Enthousiaste zomervrijwilligers

De leukste vrijwilligersbaan, met passie voor de mens in een interculturele omgeving! Samen optrekken; gezelligheid en persoonlijke begeleiding bieden. Vaak heeft Seguro vrijwilligers gehad van jullie opleidingen. De studenten geven ons terug dat het een hele mooie en leerzame plek is. Je leert veel van de ongedocumenteerden wereld en wat psychische stress, onzekerheid en trauma met je kan doen. Je krijgt de kans veel persoonlijk op te trekken met de bewoners, één op één dan wel in het organiseren van activiteiten (volwassenen en kinderen).

Seguro is een levendige organisatie die met passie werkt. De doelgroep en het werk vraagt om een enthousiast en betrokken persoon, die stevig in zijn/haar schoenen staat. In de zomerperiode zul je 1 op 1 met de bewoners optrekken, persoonlijke aandacht en begeleiding bieden. Daarnaast regel en organiseer je van alles wat nodig is aan activiteiten, huiszaken en gezelligheid.

Seguro is een opvangorganisatie voor ongedocumenteerden; het gaat om ca 25 kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen zonder geldig verblijfsrecht in Nederland. Seguro biedt naast opvang, intensieve persoonlijke begeleiding, zowel juridisch als sociaal maatschappelijk. De begeleiding gaat uit van maatwerk, gericht op eigen kracht, zelfredzaam en toekomstperspectief.

Elk jaar is de zomerperiode voor Seguro weer een uitdaging in de dagelijkse bezetting en in de zorg voor onze bewoners.

Bij Stichting Seguro werken wij als team samen; hulpverlener, juridisch begeleider, coordinator en stagiaires en vrijwilligers. Door het jaar heen zijn er stagiaires bij ons, in de zomer ontstaat hier een gat. Daarom zijn wij op zoek naar jou, om samen met de bewoners een leuke zomer te hebben en hen persoonlijke aandacht en begeleiding te bieden.

Wat verwachten wij van een Zomervrijwilliger?

In de zomermaanden een beschikbaarheid van ca 2 dagen per week (tegen kleine vergoeding),
bij voorkeur met vooraf wat meeloopdagen.

Als taken zien wij:

  • Gezelligheid bieden en aanspreekpunt zijn voor alle bewoners (mannen, vrouwen en kinderen).
  • Persoonlijke aandacht voor elke bewoner, wekelijks bij iedereen langs, kijken hoe het gaat en afspraken met ze maken. Hulp bij de kinderactiviteiten op de woensdagmiddag.
  • Praktische regelhulp rond begeleiding, medische en psychische zorg.
  • Praktische hand en spandiensten die nodig zijn, in overleg met de coördinatoren.
  • En voor het positieve zomergevoel; een leuke gezamenlijke activiteit(en) uitwerken samen met de bewoners (o.a. moestuin en/of uitje).
  • Uiteraard alles onder aansturing en in samenwerking met de medewerkers.

Wie zelf interesse heeft in deze mooie job, dan wel een enthousiast en betrokken iemand weet hiervoor, laat het weten.
Ik hoor graag van jullie!

Details

Instelling
Stichting Seguro
Sluitingsdatum
07/07/2017
Salaris
Vergoeding

Contactgegevens

Naam
Anneke Boerma
Telefoon nummer
030-6624260
E-mail
info@seguro-opvang.nl