Onderwijskundige stage of afstudeeronderzoek

Driestar educatief zoekt een onderwijskundige masterstudent voor een stage en/of (afstudeer)onderzoek binnen de master Leren en innoveren.

Context

In samenwerking met de Hogeschool Viaa en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) biedt Driestar hogeschool de masteropleiding Leren en innoveren aan. De master Leren en innoveren biedt een uitdagende verdieping voor leraren die werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar en hoger beroepsonderwijs. De masteropleiding is bedoeld voor docenten die voor de klas willen staan, maar daarnaast de rol van Teacher Leader willen vervullen. Teacher Leaders denken na over het innoveren van het onderwijs binnen hun schoolorganisatie. Zij hebben extra deskundigheid op het gebied van leerprocessen van leerlingen en de nieuwste wetenschappelijke inzichten hierover. Zie www.masterli.org voor meer informatie over deze masteropleiding.

Stagewerkzaamheden

De focus binnen deze (afstudeer)stage ligt op beleids- en productontwikkeling gebaseerd op uitkomsten van onderzoek in de praktijk van het onderwijs. Hierbij kun je onder andere denken aan het verzamelen en analyseren van (wetenschappelijke) informatie binnen scholen en bij leraren over:

• motieven waarom leraren wel/geen masteropleiding volgen;
  • welke type leraar de masteropleiding volgt;
  • welke ruimte er is binnen scholen voor Teacher Leaders;
  • het beroepsbeeld van een Teacher Leader;
  • de vraag in hoeverre alumni na afloop van de opleiding binnen de school waar ze werkzaam zijn door gaan met onderzoeksmatig werken;
  • welke activerende didactieken aansluiten bij de behoefte van de studenten;
  • welke manieren van blended leren zijn in te zetten;
  • de invloed van onderzoek op de eigen praktijk van de student. De uitkomsten van jouw (onderzoeks)werk worden gebruikt als input voor het verbeteren van de masteropleiding. De exacte invulling voor de stage wordt (afhankelijk van de eisen die gesteld worden aan de stage en de persoonlijke leerdoelen en interesses) in overleg vastgesteld. Tijdens de sollicitatiegesprekken zullen we toelichten op welke onderdelen je een bijdrage zou kunnen leveren. De stagebegeleiding wordt verzorgd door de studieleider master Leren en innoveren.

Wat vragen wij?

•  Je volgt een relevante master op het gebied van Onderwijskunde of Pedagogische wetenschappen;
  • je hebt een grote mate van zelfstandigheid en punctualiteit;
  • je beschikt over organisatie- en planningsvaardigheden;
  • je kunt soepel switchen tussen het denken en werken op hoofdlijnen én het uitwerken van ideeën op concreet niveau;
  • je hebt een onderzoekende en proactieve houding als het gaat om doorontwikkeling van bestaande producten en ontwikkeling van nieuwe producten;
  • je bent in staat zelfstandig literatuurstudie te kunnen doen;
  • je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
  • je onderschrijft onze christelijke identiteit;
  • je deelt onze kernwaarden (www.driestar-educatief.nl);
  • je draagt het protestants-christelijk en reformatorisch onderwijs een warm hart toe.

Wat bieden wij?

Wij bieden een stage-omvang van minimaal 280 uur, bij voorkeur gedurende twee dagen per week verdeeld over 6 maanden. Kandidaten die beschikbaar zijn voor een grotere stage-omvang worden ook uitgenodigd om te reageren. Daarnaast krijg je begeleiding en mogelijkheden om onze boeiende organisatie te leren kennen door mee te lopen. Voor deze stageplaats wordt geen stagevergoeding verstrekt.

Organisatie

Driestar educatief is een praktijkgericht kenniscentrum dat een inspirerende bijdrage levert aan het christelijk onderwijs in binnen- en buitenland. Dat doen we met opleidingen, diensten en producten van Driestar hogeschool, Driestar onderwijsadvies en Driestar managementadvies. Ons ideaal is mooi en goed onderwijs dat doortrokken is van de Bijbelse identiteit en dat kinderen en jongeren raakt; dat hun iets meegeeft waar ze heel hun leven profijt van hebben. Daar maken we ons sterk voor, samen met scholen, (aankomende) leraren, ouders en achterban. We ontwikkelen kennis op drie gebieden: leraarschap, leiderschap en vorming/opvoeding. Samen met de Bijbel vormen de gereformeerde belijdenisgeschriften de grondslag van onze organisatie.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met drs. L.B. (Lennart) Visser studieleider master Leren en innoveren, tel.: 06-19663994, e-mail l.b.visser@driestar-educatief.nl.

Enthousiast over bovenstaande kansen en mogelijkheden? Solliciteren kan door middel van https://www.werkenbijdriestar-educatief.nl/vacatures/onderwijskundige-stage-of-afstudeeronderzoek .

Driestar educatief
01/07/2018