Vrijwilligerswerk

Maak jij het verschil voor een kind of een volwassene met een beperking? Handjehelpen. Gewoon doen!

Een meisje met het syndroom van Down leren lezen, een jongetje met autisme helpen bij het maken van vriendjes of samen het netwerk van een depressieve vrouw vergroten.

Als student-vrijwilliger bij Handjehelpen doe je praktijkervaring op in het werken met kinderen en volwassenen met een beperking. Dat sluit perfect aan bij je studie sociale wetenschappen en is een waardevolle aanvulling op je CV.

Wat we doen
Handjehelpen koppelt al 35 jaar vrijwilligers en stagiaires aan kinderen en volwassenen met een beperking, die een steuntje in de rug nodig hebben. De hulp wordt één op één gegeven. Ons streven is om mensen voor een langere periode aan elkaar te koppelen.

Sinds de oprichting in 1979 door ouders met een hulpvraag is Handjehelpen uitgegroeid tot een professionele organisatie met 27 medewerkers. In 2015 werd door meer dan 1500 vrijwilligers en stagiaires ruim 122.000 uur hulp geboden in de regio Utrecht en de gemeente Weesp.

Echte ervaring doe je op in de praktijk
We houden rekening met jouw wensen wat betreft beschikbaarheid en locatie, maar ook wat betreft de problematiek waarmee je te maken krijgt en de leeftijd waarmee je het liefst zou werken. Als vrijwilliger onderhoudt je zelf het contact met je maatje, Handjehelpen is altijd beschikbaar voor begeleiding en scholing.

Meer weten?
Kijk op www.handjehelpen.nl voor meer informatie of een leuke vrijwilligersvacature bij jou in de buurt.

Handjehelpen

Danielle van Helden