Buddy gezocht voor Opmaat: buddyprogramma FSW!

Buddy’s gezocht!

In het collegejaar ‘19-‘20 start aan de Faculteit Sociale Wetenschappen een nieuw buddyprogramma voor eerstegeneratie hoger onderwijsstudenten. Hiermee bedoelen we studenten van wie de ouders zelf geen hoger onderwijs hebben gevolgd (in Nederland). Door middel van een buddyconstructie koppelen we eerstejaarsstudenten aan ouderejaarsstudenten die ook behoren tot de groep eerstegeneratiestudent. De ouderejaarsstudent treedt hierbij op als begeleider en rolmodel voor de eerstejaarsstudent. Wil jij hierin een rol spelen als (ouderejaars) buddy? Lees snel verder om te zien naar wie we op zoek zijn, en wat je kunt verwachten!

Profiel

• Je bent (bij voorkeur) zelf een eerstegeneratiestudent hoger onderwijs, en studeert ASW of PED
  • Je bent enthousiast en in staat om medestudenten te coachen/ empoweren (rolmodel)
  • Je bent communicatief sterk en schroomt niet om deze kwaliteit in te zetten (communicatief)
  • Je bent bekend met de (in)formele structuren binnen en rondom de UU (kent de weg)

Wat kun je verwachten?

• Een community van deelnemende studenten, waarin ruimte bestaat om ervaringen te delen. Denk aan een nieuwe groep medestudenten die je gaat ontmoeten of op een andere manier gaat leren kennen. Misschien bloeien er zelfs nieuwe vriendschappen…
  • Begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling als coach
  • Real life experience met sociale wetenschappen in de praktijk. De kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je studie, zie je tijdens jouw inspanningen als buddy terug. Denk bv. aan sociale identiteit en belonging, self-efficacy, zelfpresentatie.
  • Een waardevolle aanvulling van je CV
  • Ruimte voor het doen van suggesties voor programma-onderdelen (bv. een themabijeenkomst)

Wat verwachten wij?

• Dat je beschikbaar bent in juni ’19 en vanaf september ’19, gedurende ten minste drie maanden (eventueel langer in overleg)
  • Dat je deelneemt aan de training voor en met peer-buddy’s (juni 2019)
  • Dat jij en je eerstejaars-medestudent vanaf september gedurende drie maanden afspreken op (twee)wekelijkse basis. Afstemmen doe je zelf.
  • Je maakt twee à driemaal deel uit van de groeps/communitybijeenkomst met alle deelnemers.
  • Bereidheid om studiekiezers en/of eerstejaarsstudenten te informeren en enthousiasmeren voor het programma (open dagen, matchingsdagen, SSW, etc.)

Aanmelden

Geïnteresseerd? Je kunt je aanmelden door vóór 15 mei het inschrijfformulier voor (ouderejaars) buddy’s in te vullen, inclusief een korte motivatie waarin je uitlegt waarom je een buddy zou willen worden (ongeveer 250 woorden). Vergeet niet je naam en studie(jaar) duidelijk te vermelden. Bij teveel aanmeldingen zullen we selecteren o.b.v. motivatie, en helaas kan het voorkomen dat we studenten op de wachtlijst zullen plaatsen voor de nieuwe lichting. In dat geval houden we je op de hoogte.

De UU streeft ernaar om een diverse en inclusieve onderwijsinstelling te zijn. Daarom zijn alle studenten van harte welkom om te reageren, ongeacht achtergrond of betrokkenheid in het studentenleven (bv. studie- en studentenverenigingen). Mocht je twijfelen of je past in het profiel, of heb je gewoon vragen, stuur dan gerust een mail naar opmaat@uu.nl.

Opmaat: Buddyprogramma FSW
22/05/2019